Een rustige dag - Reisverslag uit Eşfahān, Iran van Sjoerd Pierik - WaarBenJij.nu Een rustige dag - Reisverslag uit Eşfahān, Iran van Sjoerd Pierik - WaarBenJij.nu

Een rustige dag

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

24 Augustus 2012 | Iran, Eşfahān

Dag 19: 24-08-2012

Vandaag een vrije dag, wat voor ons betekende dat we lekker laat ontbijten konden. De mannen hebben gisteravond afgesproken omsamen met de gids een rondgang te maken door de stad. De gids die we dachten in het hele land nodig te hebben, was maar voor een paar dagen nodig omdat er een conferentie is van Islamitische landen in Teheran. We mogen dus nu wel vrij reizen en gebruiken de gids dan ook maar voor allerlei zaken.
Ik ga vandaag niet mee met de groep, omdat ik het wat rustig aan wil doen met m’n darmen.
Eerst op de kamer een stukje schrijven en daarna naar het grote plein waar gisteravond duizenden mensen waren. Vandaag tegen 11.00 uur nog geen 20, dat valt wel een beetje tegen. Maar al snel kom ik er achter dat het vandaag een feestdag is en alles daardoor dus gesloten is. Dat heb ik weer; kan ik geen extra ventilator kopen, toch even rondwandelen. Lekker over en door de bazaar slenteren en rondkijken naar van alle koopwaar. Maar; dan het blijkt dus dat 80 % van alles dicht is. Na wat mooie kerken te hebben gezien, voelde ik dat ik naar het toilet moest, gelukkig is het hotel niet ver. Op de kamer gekomen (eerst doen wat gedaan moest worden) was Hans ook al terug en we besloten om nog maar eens de andere kant op te lopen.
Ook hier was zo goed als alles dicht en we besloten te kijken of we iets te eten konden krijgen. Na een tijdje rondlopen was er een vrij moderne zaak die wel wat leek en daar zijn we dan naar toe gegaan en hebben een lekker gebakken visje gehad met rijst. Daarna hebben we nog wat rondgelopen en tegen het eind van de middag weer richting het hotel.
Dat werd ook tijd ook want m’n darmen worden door het lopen erg geactiveerd, dus eerst naar de kamer (lees; toilet) en daarna even naar de motoren kijken voor een kleine inspectie. Geen extra ventilator kunnen krijgen, dat moet morgen of overmorgen dan maar weer.
Nog even een uurtje met Frieda Skypen en dan nog even naar het grote plein, waar gisteravond ook zoveel mensen waren. Leuk om daar nog even rond te kijken. Tevens water halen voor morgen, want dan gaat de reis naar Shiraz.
By the way, als je dubbel klikt op het kleine landkaartje kun je precies zien waar we zijn, en hoe we daar zijn gekomen. Erg leuk!!!!

• 24 Augustus 2012 - 20:18

Manon:

Lieve pap.

We volgen je trouw... ik hoop dat je snel op knapt en je beter gaar voelen.
    We kijken uit naar je volgende verslag.

Dikke kus van ons

• 24 Augustus 2012 - 20:39

Marjon:

Sjoerd,

Jammer van je darmen maar ze doen niet veel aan je avontuur af! Geweldig zeg deze 3 afleveringen.
    Doen die andere reisgenoten dat ook? Lijkt me super spannend om van allemaal dit soort verslagen te lezen. Samengevoegd krijg je een stoere reisgidsroman!
    Lieve mensen he, die Iraniers? Leuk, dat je die bezienswaardigheden gaat bekijken in de wetenschap dat je dat zelf ook bent.
    Ik hoop dat je snel helemaal herstelt zodat je weer 100% kunt genieten van alles wat goed is.

Kijk nu alweer uit naar je avonturen van morgen.

Liefs,
    Marjon.

• 25 Augustus 2012 - 20:03

Paul De Buurman:

Hoi sjoerd,

Het is fijn dat je van alles geniet, het is ook een hele belevenis. Ook al ben je nu niet hier, we volgen je allemaal. we hebben gelukkig de laatste weken vaak mooi weer dus we zitten eigenlijk iedere avond buiten op het bankje met z,n allen. Dan staat de laptop van frank buiten en bekijken we jou foto,s en lezen de verhalen. We zijn toch een buurtje waar iedereen elkaar steunt. Die darmen van jou, dat komt wel weer goed. pas op jezelf op en geniet van jullie verdere reis, als jij het goed hebt...dan hebben wij het ook goed.
    groetjes
    Paul