Zo'n mooie dag, met geen pen te beschrijven
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
15 Augustus 2012 | Turkije, Göreme
Vroeg op; ontbijten en oppakken, want het belooft een mooie dag te worden.
We gaan van Konya naar Gerome, 355 km waar van de helft via kleinere wegen en bergen. Na zo’n 35 km komen we over een heuveltop en krijgen een vlakte te zien, waarvan het einde niet te zien is.
De vlakte was dor en lag, volgens mijn navigatie, op 1030 meter hoogte, heel indrukwekkend.
Later in de bergen kreeg ik een brok in mijn keel, zulke mooie natuur heb ik nog nooit gezien. Deze natuur liet zich van alle kanten zien: ruig, kaal, groen, lief, dor, ruim en bedenk nog maar meer kreten. Vergezichten in overvloed en bergen waarvan je denkt dat de natuur er een hap heeft afgehaald, ook leek het wel of er in het dal een verkeersdrempel stond tussen 2 bergen van honderden meters hoog en kilometers lang. Kloven, zo ontzettend diep en hoogtes waar je stil van wordt.
Haakse rotspartijen waar in het verleden honderden mensen een woning hadden uitgehakt, en rare punten die uitgesleten waren in miljoenen jaren.
Als het aan mij had gelegen had ik iedere 5 meter een foto gemaakt, maar dan waren we nooit overgekomen. Ik kan echt niet omschrijven hoe mooi het hier is, dit moet je mee maken.
De hele dag honderden verschillende geuren geroken waarvan de meeste zeer aangenaam zijn. Vriendelijke mensen in overvloed; in de dorpen komen ze van hun stoel af om naar ons te zwaaien.
Dorpen waar je niet zou willen wonen, niets wat meer dan een paar euro waard is, alles is oud en vervallen. Mensen leven van het hoeden van 3 koeien of 5 schapen, deze laten ze dan uit aan de kant van de weg. Van hun dagtaak worden ze nooit overspannen; ze zitten en slapen; het vee redt zich wel. Ook dorpen waar alles nieuw is, maar niets is afgebouwd.
Al deze hierboven beschreven fantastische natuur gaan we morgen bekijken vanuit een luchtballon, het kost een paar centen,. maar dit wil je niet missen. Om ongeveer 05.00 uur 's morgens worden we opgehaald en we zijn tegen 11.00 uur weer terug, daarna gaan we nog de plaatselijke grotten bekijken.
Ik verheug me op morgen en zal laten weten hoe het was, maar begrijp wel, dat wat we gaan zien en wat we vandaag hebben gezien kan ik nooit goed op papier zetten, zo mooi is het hier!
15 Augustus 2012 - 21:29
Manon:
Wow.... ik ben nu wel heel erg benieuwd. Geniet ervan pap en wees voorzichtig morgen met de luchtballon vaart.
Kus
Van je dochter -
15 Augustus 2012 - 21:47
Lian:
Heeey Sjoerd!!
Wat ontzettend gaaf en bijzonder dat je dit moois mee maakt en ziet!
Heel veel plezier morgen. Geniet er van!
Kus
Van je nichtje -
15 Augustus 2012 - 21:53
Harold En Jannie:
Hallo Sjoerd,
We volgen je belevenissen op de voet. Veel plezier op deze onvergetelijke reis, in de lucht en op de grond.
groet Harold en Jannie -
15 Augustus 2012 - 22:14
Bart:
Super! Ben benieuwd naar je komende dagen en Iran! -
15 Augustus 2012 - 22:40
Marjon:
Sjoerd,
Nu ben ik helemaal stil! Ik had al vaker gezegd dat ik stik jaloers ben, nu weet ik dat heel zeker.
Geniet Joh! Wat is dit gaaf!
Liefs,
Marjon. -
15 Augustus 2012 - 23:23
De Piertjes:
Het kan bijna niet mooier, we blijven je volgen ook van uit Frankrijk.
gr
De piertjes -
15 Augustus 2012 - 23:23
De Piertjes:
Het kan bijna niet mooier, we blijven je volgen ook van uit Frankrijk.
gr
De piertjes